Personlig assistans för handikappade

hsaabDet är vanligt att handikappade personer har personlig assistans i sin vardag. Det kan vara något så enkelt som att se till att dom inte blir påkörda på vägen hem från skola eller jobb, och därför knappt märks i det stora hela, eller så kan det vara något så komplett som att personen puttas runt i en rullstol och måste få allting gjort för honom eller henne för att de själva inte kan.

http://www.hsaab.se/

Vare sig det är den enkla formen eller den avancerade formen av personlig assistans vi pratar om så är det alltid trevliga och hjärtvärmande personer. När en person ska matchas för personlig assistans så tas många saker i åtanke. Assistentens personlighet och intressen måste överstämma med med personen som har bestämt att de behöver personlig assistans. Det är viktigt i världen för personlig assistans att allting stämmer, det är ofta viktigare än att du har en utbildning som personlig assistent. Därför är personlig assistent väldigt populärt som ett första jobb, speciellt ifall man ska börja jobba inom vården senare. Att ha jobbat med personlig assistans är en stor merit ifall man ska söka en vårdutbildning och senare när du söker jobb inom det är det alltid bra att ha ett hum om vad man