Flyttlådor och kartonger för flytten

Allmänt om flyttlådor och kartonger

Flyttlådor finns i en mängd olika utförande och prisklasser. Vanligt är enkla kartonglådor. De finns i mer eller mindre rejält byggda varianter och kostnaden varierar. Lådorna kan vara kraftigt byggda för att hålla vid en flytt. De kan också vara lätta att vika upp och det är en fördel om de har en extra stabil botten. Flyttkartonger kan också ha bärhandtag. Man brukar köpa flyttlådor i flerpack, till exempel 5 st i en förpackning. Flyttlådor är ofta tillverkade av wellpapp. Det brukar anges vilken vikt som lådorna tål. Riktigt rejäla lådor kan klara mycket hög belastning. Flyttlådor användas till lagerhållning och annan förvaring. Om flyttlådan har en kraftig botten med låsning så ger det en mycket bra stabilitet till lådan.

Användningsområden för flyttlådor och kartongerFlyttkartonger

Om du ska flytta är det väldigt viktigt att packa sina saker på ett bra sätt, för att tillhörigheterna inte ska skadas vid flytten. Då är det enkelt att använda sig av en flyttlåda som är ett billigt och smidigt sätt att packa sina saker på vid flytt. Det är förmodligen det vanligaste sättet att göra det på. Tänk på att allt inte ryms i en flyttlåda. Du bör också använda någon form av skyddsmaterial, som till exempel bubbelplast eller liknande för att skydda dina saker under flytten. En del flyttfirmor erbjuder tjänsten att packa dina saker åt dig.