Stockholms landsbygd och Katrineholm – skillnader

Stockholms landsbygd och Katrineholm är två ställen som har en del skillnader, men även likheter. Att Stockholms landsbygd och Katrineholm inte ligger i samma län är en skillnad, och att Katrineholm är en tätort är en annan.

Framtidsplanerna hos Stockholms landsbygd och Katrineholm är också olika, där Stockholms landsbygd riktar in sig mot turism och Katrineholm mot bättre skola, arbetsmarknad, omsorg och trygghet.

En likhet mellan Stockholms landsbygd och Katrineholm kan vara deras friluftsliv. Stockholms landsbygd riktar in sig mycket på sina öppna ytor, en levande skärgård och grönska. Precis som att Katrineholm innehåller runt 30 parker, har flera häktar skog och är stolta över att kunna erbjuda utrotningshotade arter en möjlighet att överleva. Både Stockholms landsbygd och Katrineholm vill alltså skapa förutsättningar för bra friluftsliv med mysiga miljöer, både för de som bor där samt de som kommer dit på besök.

Både Stockholms landsbygd och Katrineholm månar om sina turister också, då båda har möjligheter för turister att stanna, samt olika saker man kan hitta på.

En skillnad mellan Stockholms landsbygd och Katrineholm är kanske just vad för slags turistmagneter de riktar in sig på.

Stockholms landsbygd vill visa sin landsbygd helt enkelt, och allt som kopplas till detta. Här gäller närproducerad mat, bondgårdar, lantställen och campingplatser. Man vill ge turisterna en möjlighet att komma nära naturen.

Katrineholm däremot har till exempel sin Katrineholmsvecka i augusti, med runt 130 olika evenemang. Även Kajrocken, som är gratis, där man kan lyssna på rockband på en scen.

Både Stockholms landsbygd och Katrineholm har självklart camping för den som vill det, och i Katrineholm kan man till exempel spela minigolf och hyra kanoter. Allt handlar alltså om vad man som person, och i det fallet turist, tycker om att göra.

Vill man även besöka Stockholm i sig har båda ställena nära dit. Det tar cirka två timmar med bil från Katrineholm, och runt en timme med kollektivtrafik. Från Stockholms landsbygd är det såklart närmre, men det innebär inte att det är särskilt långt från Katrineholm.

Vill man istället flytta till något av ställena är det såklart andra likheter och skillnader, beroende på vad man är ute efter. Man kanske hellre vill bo på landet, eller så kanske det är priset på boendet som spelar in. Kanske är det närheten till jobb och skola, eller kanske intresset för golf som spelar in. Detta är sådant man enkelt kan kolla upp, och vad man än väljer ligger Stockholms landsbygd och Katrineholm ändå relativt nära varandra.