Välj rätt firma för specialtransporter

Specialtransporter är de flesta i behov av någon gång i livet. Det kan handla om en flytt, ett föremål som ska byta plats eller otympliga material, till exempel inför ett bygge.

Om du behöver hjälp med specialtransporter är det bra att tänka igenom några saker innan du bokar. Det finns idag en mängd firmor som kan hjälpa dig med din tunga flytt, och många saker spelar in för hur lätt och smidig transporten blir.

Eftersom specialtransporter handlar om att flytta tunga och otympliga föremål, exempelvis maskiner, kassaskåp eller till och med hus är det bra att kunna uppskatta på ett ungefär hur mycket transportföremålet väger. Vissa firmor för specialtransporter flyttar till exempel bara föremål som väger max 50 ton.

Du som letar efter en firma som kan ta hand om dina specialtransporter bör också vara säker på att din transport planeras ordentligt, speciellt om det är extra värdefulla saker såsom ett gammalt piano eller ett kassaskåp som ska flyttas. 

Var också säker på att det företag du väljer transporterar just din typ av föremål. Vissa kör allt möjligt medan andra är specialiserade på exempelvis kassaskåp. Se också över möjligheten till magasinering om du har behov av lagerplats för dina föremål.