Att tänka på när du vill börja träna

Hur kommer man egentligen igång med att börja träna? Många har stora visioner när de börjar, men det är lätt att bli besviken och ge upp. Det behöver dock inte bli så.

Ett vanligt misstag är att köra på för hårt. Det kan kännas bra för stunden att ta i lite extra, men är man inte van kan det leda till svårbehandlade skador att träna för hårt om man inte är van. Du som vill börja träna bör därför komma ihåg att ta det lugnt i början. Det ska vara jobbigt, men det ska inte göra ont.

En annan sak att tänka på när du börjar träna är att inte träna för ofta. Muskler bryts ned när du tränar och byggs upp igen under vila. I början är det därför bra att bara träna några gånger i veckan, till exempel se till att varannan dag är en vilodag. Tänk också på att sova ordentligt för att orka.

Förväntningarna kring att börja träna kan också sätta käppar i hjulen. Om du vill gå ner i vikt eller bygga muskler är det viktigt att inte förvänta dig resultat på en gång. Det tar tid att få resultat, så ha tålamod! De kommer.

Ett bra ställe att börja träna på är:
http://www.balancetraining.se/kom-igang/